Informatie over het aanmelden van activiteiten

Vanaf 29 april 2020 bouwen we de spanning naar La Vuelta Holanda op met een serie evenementen en activiteiten. En dat programma willen we samen met jou maken.

Hierbij nodigen we je uit om een activiteit te verzinnen voor dit programma. Iedereen kan een activiteit aanmelden. Daarbij gaat het niet alleen om sportieve, maar ook om ander soort activiteiten (cultureel, historisch, educatief, culinair, verzin het maar!).

Je kunt je activiteit vanaf 15 september 2019 aanmelden via deze website. Wil je weten hoe het werkt? Op deze pagina vind je alle informatie.

We hopen dat je meedoet, zodat we samen een onvergetelijk feest van La Vuelta Holanda kunnen maken!

Hoe werkt het?

Als je mee wilt doen, dan gelden er een aantal spelregels.

 • De activiteit sluit aan bij de doelstellingen van La Vuelta Holanda en is het een pre als je je laat inspireren door één van de ‘3 verhalen van La Vuelta Holanda’.
 • De activiteit vindt bij voorkeur plaats in (een van) de 3 start- en finishplaatsen (Utrecht, Breda, ’s Hertogenbosch) of een van de doorkomstgemeenten.
 • De activiteit vindt bij voorkeur plaats in de periode van 29 april 2020 tot en met 16 augustus 2020.
 • Er is een financiële bijdrage mogelijk, maar we financieren nooit de complete begroting. In totaal is een budget beschikbaar van € 600.000, voor naar schatting 200 activiteiten.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van benodigde vergunningen voor je activiteit. Laat je hierover informeren door de betreffende gemeente(n).

Wat hebben we te bieden?

 • Zichtbaarheid door vermelding in de activiteitenagenda op de website van La Vuelta Holanda en opname in de communicatiekanalen van La Vuelta Holanda
 • De mogelijkheid om je te profileren met behulp van La Vuelta Holanda
 • Hiermee biedt La Vuelta Holanda de kans om nieuw en ander publiek te bereiken
 • Uitbreiding van je netwerk, een kans op het leggen van nieuwe verbindingen
 • Een financiële bijdrage voor de activiteit. We financieren nooit het gehele project, het gaat altijd om een deel. In totaal is een budget beschikbaar van € 600.000, voor naar schatting 200 activiteiten. De maximale bijdrage per event is € 40.000.

Hoe werkt het aanmeld- en selectieproces?

Er is een centraal loket voor het aanmelden van activiteiten, vanaf 15 september 2019 is dit loket geopend voor het aanmelden van activiteiten.

Bij het aanmelden vragen we informatie over de activiteit, zodat we een goed beeld hebben van het plan, de omvang, het bereik en de doelgroepen. En zo kunnen beoordelen of het bij de doelstellingen van La Vuelta Holanda past.

Wat zijn die doelstellingen?

We hebben verschillende doelstellingen. Zo kijken we of de activiteit raakvlakken heeft met ‘de koers’, fietsen/wielercultuur, Spanje en La Vuelta. We willen daarnaast graag dat de activiteiten bijdragen aan een feestelijke sfeer. Als de activiteiten iets blijvends achterlaten, is dat een pluspunt. En wat ook belangrijk is: dat de activiteiten een gezond leven en duurzaamheid bevorderen. Wat we onder duurzaamheid verstaan? Lees er hier meer over!

Daarnaast kun je je laten inspireren door onze 3 ‘verhalen’: In het Rood Rijden, Verbonden in Strijd en Vuur, Verandering, Vuelta! Lees hier de 3 verhalen van La Vuelta Holanda!

En dan?

Als je je activiteit hebt aangemeld, dan ontvang je binnen 2 weken bericht van ons of we het programma opnemen in de activiteitenkalender. Daarmee is je activiteit een officieel La Vuelta Holanda-programmaonderdeel geworden.

Het aanmeldloket blijft open tot 12 augustus 2020.

LET OP

Wil je voor je activiteit een financiële bijdrage vragen? Dan zijn de spelregels nét even anders!

Voor organisatoren die een financiële bijdrage vragen, sluit het aanmeldloket al op 31 oktober 2019. We vragen dan ook iets meer informatie van je, zoals een projectplan en een begroting/dekkingplan.

Ook hier kijken we naar de aansluiting op onze doelstellingen. Daarnaast worden de plannen beoordeeld op inhoudelijke kwaliteit, originaliteit, organisatorische kwaliteit, haalbaarheid, innovatief karakter, spreiding in tijd en ruimte, impact, bereik (omvang en doelgroepen).

We streven naar een programma dat:

 • Divers is qua publieksbereik (omvang en doelgroepen)
 • Divers is qua disciplines (sportief, cultureel, culinair, educatief, historisch, etc)
 • Een evenwichtige spreiding kent in de ruimte
 • Een evenwichtige spreiding kent in de tijd

Op basis van dit alles wordt het beschikbare budget verdeeld over de aangemelde activiteiten. Je ontvangt uiterlijk op 13 december 2019 bericht over de toegekende bijdrage, zodat je voldoende tijd hebt om de activiteit voor te bereiden.

Vragen?

Als je vragen hebt over dit alles, stuur dan een mail naar activatie@lavueltaholanda.com.

Je kunt ook een van de lokale coördinatoren benaderen:

 • Noord-Brabant: Roger Schouwenaar (sport), Feline Rietbergen (cultuur), Annemiek Balk (Breda), Suzan van Iersel (’s Hertogenbosch)
 • Utrecht: Iris Vos (cultuur), Lars Veldboom (sport)

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!