001 024 Totaal Visual 16 9 16 9 01

Ons goede doel

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen! Daarom is Fonds Gehandicaptensport het goede doel van La Vuelta Holanda. Samen zetten we ons in om sport voor iedereen met een handicap dicht bij huis mogelijk te maken. Onze ambitie is om met elkaar €100.000 op te halen voor het realiseren van sporthulpmiddelen voor mensen met een beperking. Doe jij mee?

Maak sport eerlijk

Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar niet iedereen heeft een eerlijke kans om aan de start te komen. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen vele malen hoger en zijn er in Nederland veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Er zijn namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben.

La Vuelta Holanda en Fonds Gehandicaptensport zijn beiden vastberaden in het feit dat iedereen sport moet kunnen beleven en beoefenen. Ongeacht een handicap. De vergoeding van een sporthulpmiddel mag hierin nooit een belemmering vormen.

Tijd voor actie

Tijdens de drie etappes van La Vuelta Holanda worden 34 parcourgemeenten aangedaan. Ons doel is om minimaal €100.000 op te halen voor het realiseren van sporthulpmiddelen voor sporters met een beperking uit deze parcourgemeenten. Diverse sportfanaten met en zonder beperking zijn al een fondsenwervende actie gestart. Sluit jij ook aan?

Je kunt op verschillende manieren aansluiten en ons helpen het doel te bereiken:

  • Klik op één van de bovenstaande acties en geef direct voor een benodigd sporthulpmiddel in één van de parcoursgemeenten.
  • Wil je niet één iemand sponsoren? Doneer dan algemeen. De inkomsten worden verdeeld over de sporthulpmiddelen die nodig zijn. Klik hier om direct te doneren.
  • Ben jij een fietsfanaat? En doe je mee met de officiële La Vuelta Holanda toertocht? Dan kun je een extra donatie doen aan Fonds Gehandicaptensport bij de inschrijving.
  • Met de aanschaf van Nijntje in het rode Vuelta-teunue steun je de campagne ook. De gehele opbrengst gaat naar de campagne. Scoor je Nijntje nu in de officiële webshop.

Founding partners from La Vuelta Holanda

Stay informed!