Facts & Figures

Op 14 augustus 2020 start La Vuelta in Utrecht. Met meer dan 400 kilometer -verdeeld over drie etappes door het schitterende Nederlandse landschap- kleurt Nederland tijdens de start van La Vuelta a España drie dagen rood.

Nederland staat voornamelijk bekend om ons unieke fietscultuur, dit is niet raar. Met 23 miljoen fietsen hebben we meer fietsen dan inwoners, hebben de grootste ondergrondse fietsenstallingen ter wereld en doen meer dan een kwart van onze verplaatsingen per fiets. We rijden met ze alle zo’n 15 miljard fietskilometers per jaar over 35.000 fietspadden. De passie voor wielrennen in Nederland is groot. Geen enkel ander land organiseerde vaker de buitenlande start van een van de drie grote wielerrondes van Nederland. Utrecht wordt met de start van deze wielerronde de eerste stad ter wereld die gastheer is geweest van alle drie de grote wielerrondes. Dit wordt de elfde keer dat het peloton door de Hollandse polders raast.

Op 29 augustus 2009 startte de 64e editie van de ronde van Spanje in Assen. De Nederlandse teams die deelnamen aan deze ronde waren Rabobank en Vacansoleil. Er waren vier etappes in Nederland. Dit was de tweede keer dat La Vuelta in het buitenland was gestart. In alle jaren van La Vuelta kwamen maar liefst 110 Nederlanders als eerst over de streep. Uiteindelijk hebben twee Nederlandse renners La Vuelta ooit gewonnen: Jan Janssen in 1967 en Joop Zoetemelk in 1979.

Founding partners from La Vuelta Holanda

Stay informed!