GKB Wieler frankgbosman

Wielerpreek Frank G. Bosman

Duurzaamheid
Feest
Cultuur
Date
31 July 2022
Start time
16:30
End time
17:30
Organized by
Stichting Grote Kerk Breda
Cost
€ 1
Website
Location
Grote Kerk Breda
Kerkplein 2
4811XT Breda

Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning. Een aantal renners steekt ook een kaars op ter herdenking van de wereldwijde coronaslachtoffers. In de aanloop naar dit sleutelmoment van La Vuelta in Breda presenteert de Grote Kerk Breda vanaf 2 juli een bijzondere tentoonstelling, een selectie van ruim 100 wielershirts uit de grote verzameling wielertricots van de Brabantse verzamelaar Henk Theuns: Koerstrui in de kerk.

Op zes zondagmiddagen (16:30 – 17:30 uur, inloop om 16:00 uur) vindt de wekelijkse wielerpreek plaats. Bekende sportjournalisten, verzamelaars en passionados delen hun passie voor de wielersport met het publiek.

Deze week is het de beurt aan Frank G. Bosman een cultuurtheoloog (Tilburg University). Bosman wijst op de katholieke roots van de prachtige wielersport en maakt van elke etappe een kleine preek.

Founding partners from La Vuelta Holanda

Stay informed!