Image007

Meer kinderen op de fiets

Duurzaamheid
Educatie
Date from
22 March 2022
Date to
19 July 2022
Organized by
More2Win
Cost
Free
Website
Location
Basisscholen
’s-Hertogenbosch, Breda, Bergen op Zoom en Hoogerheide

De campagne wordt verdeeld in 4 verschillende fases: Fase 1: Brabants Jeugd betrekken middels T-shirt ontwerpwedstrijd (jan-feb 2020) Fase 2: Voorbereiding campagne Fietsvriendelijke Scholen (maart 2020) Fase 3: Campagne maand Fietsvriendelijke Scholen (april- mei 2020) Fase 4: Afronding campagne, winnaar bekend maken (juni 2020) More2Win is organisator en aanvrager van project. Organisatie verloopt in nauwe samenwerking met Ons Brabant Fiets en BrabantSport. Zie projectplan voor meer inhoud.

Fietsen naar school, het wordt voor kinderen steeds minder vanzelfsprekend. 1 op de 3 kinderen in Nederland wordt met de auto naar school gebracht. Terwijl 90% binnen een straal van 1 km van school woont. Voor de ontwikkeling van verkeersinzicht en fietsvaardigheid is het belangrijk om jong te beginnen met fietsen. Met dit activatieprogramma stimuleren we kinderen vaker de fiets te pakken.

Via een wedstrijd vragen we aan kinderen ideeën in te dienen om fietsen voor kinderen veiliger en leuker te maken. Zij mogen creatief aan de slag met het bedenken van ideeën. Om de activatie van deze campagne kracht bij te zetten, gaan we naar scholen toe. Daarbij nemen we ook een mobiel BMX parcours mee om kinderen betere fietsvaardigheid mee te geven.

Founding partners from La Vuelta Holanda

Stay informed!