De 3 verhalen van La Vuelta Holanda

Laat je inspireren door onze 3 ‘verhalen’: In het Rood Rijden, Verbonden in Strijd en Vuur, Verandering, Vuelta!

IN HET ROOD RIJDEN

De leider van La Vuelta rijdt in het rood. Dit verhaal gaat over grenzen, de grenzen van het (on)mogelijke, als je die opzoekt dan kun je de rode trui veroveren. Het gaat over je ‘meters’ in het rood zetten. Het gaat ook over wat je allemaal doet voor het bereiken van een topprestatie. Hoeveel kan een renner aan? Wie kan het langste doorgaan, het beste pijn lijden en afzien, diepgaan? En daarmee kan het ook gaan over de grenzen tussen wat mag en wat niet geoorloofd is. En dan is er nog het Motto van Spanje, zoals vermeld op het officiële Wapen: Plus Ultra (latijn), oftewel Más allá (Spaans), of in gewoon Nederlands: STEEDS VERDER!

In het Rood rijden

VERBONDEN IN STRIJD

Dit verhaal gaat over strijden voor datgene waar je in gelooft en daar dan helemaal voor gaan. Zoals wielrenners dat doen, maar eigenlijk iedereen die iets bijzonders wil bereiken. Dit verhaal associeert ook met een stuk geschiedenis tussen Nederland en Spanje: de 80 jarige oorlog. Een periode van strijd die uiteindelijk ook gezorgd heeft voor een verbinding tussen onze landen. Die nog steeds zichtbaar is in historische verhalen, plekken en gebouwen. De wielrenners in het peloton van La Vuelta zijn ook Verbonden in Strijd. Hoewel ze allemaal voor zichzelf rijden, zouden ze dat niet zonder de anderen kunnen doen. In hun individuele missie zijn ze tot elkaar veroordeeld.

Verbonden in Strijd

VUUR, VERANDERING, VUELTA!

Dit verhaal gaat over eeuwigdurende ontwikkeling en verandering, die steeds weer tot nieuwe dingen leidt. En ruimte biedt aan nieuwe mogelijkheden. Verandering is beweging naar nieuwe vergezichten en nieuwe mogelijkheden tot nieuwe verbindingen. Terwijl we niet altijd weten waar het toe zal leiden. Als bij het Rad van Fortuin, kan de uitkomst een verrassing zijn. La Vuelta betekent De Ronde. Een ronde heeft een begin en een einde. En als de ronde een cirkel is, dan eindigt hij bij het begin. Waar dan ook een nieuw begin kan ontstaan, als een Cirkel van Leven die steeds verder gaat. En om dat nieuwe te laten ontstaan is vuur nodig. Want alles begint met vuur, passie, een vonk. Die alles aanzet en tot grote bewegingen kan leiden. Bewegingen die alles veranderen.

Vuur verandering Vuelta

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!