Capgemini

De traditionele reclamekaravaan die grote wielerrondes voorafgaat, krijgt tijdens de Nederlandse etappes van La Vuelta een uniek karakter. La Vuelta Holanda gaat als allereerste wielerevenement ter wereld een Groene Karavaan organiseren. De Groene Karavaan is een duurzaam alternatief voor de traditionele reclamekaravaan voorafgaand aan de wielerkoers. Capgemini is één van de partijen die hier onderdeel van uitmaakt.

Capgemini is een wereldwijde, maatschappelijk verantwoorde en multiculturele marktleider met 325.000 mensen in bijna 50 landen. Met meer dan 55 jaar ervaring en expertise in uiteenlopende sectoren, vertrouwen klanten de aanpak van hun zakelijke behoeften toe aan Capgemini: van strategie en ontwerp tot operationeel beheer. Dit gebeurt door gebruik te maken van de kracht van technologie en innovaties in cloud, data, kunstmatige intelligentie, connectiviteit, software, digital engineering en platforms.

MVO strategie
Dat een organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt, mag je in deze tijd eigenlijk wel verwachten. Dus ook van Capgemini. Zij gebruiken kennis en expertise om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij en milieu. En dat begint bij jezelf. In hun geval is dat via het kantoor op Utrecht Leidsche Rijn. Je ziet het vanaf de buitenkant misschien niet meteen, maar het kantoor beschikt over verschillende mooie duurzame en milieuvriendelijke technologieën en aanpassingen. Zo heeft hun kantoor onder andere:

  • Energiezuinige verlichting dat reageert op aanwezigheid en daglicht.
  • Toiletten die tot wel 50% besparen op water.
  • Hoogwaardige geïsoleerde gevels en daken.
  • Reen zonneboiler die gebruikmaakt van zonne-energie en werkt met een zeer energiezuinig intelligent besturingssysteem.
    een broedkast op het dak en vogelkasten in de gevel.
  • Vloerbedekking welke bestaat uit 51,1% gerecycled materiaal.
  • Standplaatsen voor een elektrisch wagenpark van 750 auto’s

Naast dat Capgemini zelf groen is, helpen zij ook hun klanten bij het verduurzamen en de weg naar groene bedrijfsvoering. Zij zijn dus vastbesloten een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de wereld en dragen dat graag uit tijdens de Groene Karavaan.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!