Bereikbaarheid

Tussen 19 en 21 augustus is de wielertop in Nederland. Voor de derde keer start de Ronde van Spanje in het “buitenland”. Met drie schitterende etappes worden maar liefst 34 Nederlandse parcoursgemeenten aangedaan. Dit belooft een groot feest te worden. Het is een evenement in de openbare ruimte. Dit betekent ook dat het evenement impact heeft op de bereikbaarheid van alle de gemeenten waar de etappes plaatsvinden. Het verschilt natuurlijk per gemeente wanneer de lokale afsluitingen gelden en wat de impact op bereikbaarheid is. Klik hieronder op de gemeente waarvoor je informatie zoekt of bekijk de veelgestelde vragen.

Doorkomstgemeenten - Etappe 1

Dom Liggend Juri Hiensch
Noorderlicht Juri Hiensch
07 Spanjaardsgat en haven copyright www visitbreda nl min

Fotografie: Stappen & Shoppen

Veelgestelde vragen

Hoe snel na het langskomen van het peloton is het parcours weer beschikbaar?
Ongeveer een uur ná het langskomen van het peloton wordt de weg weer vrijgegeven. Uiteraard is het parcours ook voor de komst van de renners afgesloten. Gemiddeld is de gehele afsluitingsduur 2,5 tot 3 uur, afhankelijk van het verloop van de koers kan dit langer zijn. Bekijk de verwachte tijden per gemeente door boven deze FAQ desbetreffende gemeente te selecteren

Waar zijn er afzettingen en afsluitingen?
Langs de gehele route zijn afzettingen en afsluitingen. Het parcours wordt in zijn geheel verkeersvrij gemaakt. Tijdens de passage van het peloton zijn er geen oversteek mogelijkheden. De eerste en laatste kilometers van de etappe worden volledig ingehekt. Bekijk de afsluitingen per gemeente door boven deze FAQ desbetreffende gemeente te selecteren.

Kan ik met het openbaar vervoer naar de etappes komen?
Als je in de buurt woont raden we het aan om op te fiets of lopend te komen. Neem een kijkje op de digitale kaart voor de fietsenstallingen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan is het Openbaar Vervoer een goede optie. Plan uw reis vooraf op de NS-App of op ns.nl en kijk nogmaals op de app kort voor vertrek.

Op zaterdag 20 augustus zullen er tussen 14:00 - 19:00 uur twee extra Intercity's per uur vanaf beide richtingen stoppen op station Den Dolder.

Waar kan ik parkeren?
Tijdens de etappedagen is het drukker in de steden dan normaal. Vertrek op tijd om drukte te voorkomen. In sommige doorkomstgemeenten zijn er specifieke parkeergelegenheden ingericht. Bekijk deze door boven deze FAQ desbetreffende gemeente te selecteren. Tot slot adviseren we om met de fiets of het Openbaar Vervoer te komen, vanwege de drukte in de steden.

Parkeren kan in reguliere parkeergarages, op enkele uitzonderingen na:
- Tijdens de eerste etappe is het niet mogelijk om te parkeren op de parkeerfaciliteiten Jaarbeurs en parkeergarage Croeselaan.
- Tijdens de tweede etappe zijn de parkeergarages direct langs het parcours in 's-Hertogenbosch niet bereikbaar.
-Tijdens de derde etappe is het Chasséparking niet bereikbaar. De Barones is beperkt bereikbaar tijdens de start en de Turfschip is beperkt bereikbaar tijdens de finish van de etappe.


Mijn vraag staat hier niet tussen, wat nu?

Het kan zijn dat jouw vraag hier niet tussenstaat en ook niet op de gemeentepagina’s die je boven deze FAQ kan vinden. Mocht dat het geval zijn, dan is de kans heel groot dat onze digitale collega Mell het antwoord wel weet. Je kan Mell een WhatsAppbericht door hier op de button hieronder te klikken of door zelf een WhatsAppbericht te sturen naar 06-47926183.

Toertocht La Vuelta Holanda

Zaterdag 13 augustus
Op zaterdag 13 augustus vindt de Toerversie La Vuelta Holanda plaats in Breda. De start en finish zijn bij het NAC stadion. Het fietspad van de Lunetstraat, aan de kant van het stadion, wordt tijdelijk afgezet. De Lunetstraat zelf wordt vooralsnog gewoon opengehouden voor doorgaand verkeer. Tijdens de Toerversie La Vuelta Holanda in Breda worden er vier vrije toertochten verreden: 165 km, 115 km, 85 km en 35 km. Dit betekent dat deelnemers op eigen gelegenheid de route zullen volgen en dat er geen verkeer zal worden stilgezet. De impact voor bewoners en ander verkeer is dus minimaal. Meer informatie over de bereikbaarheid op zaterdag 13 augustus kan je hier vinden.

Zondag 14 augustus
Op zondag 14 augustus vindt de Toerversie La Vuelta Holanda plaats in Utrecht. De start en finish zijn bij de Jaarbeurs. Ook hier worden vrije toertochten verreden, maar in tegenstelling tot de Toerversie in Breda, wordt de eerste 20 kilometer (alleen van de 85 km, 115 km en 165 km) in een peloton gefietst. Het eerste peloton start om 08:00 uur en het tweede peloton om 10:00 uur. Het fietspad aan de Croeselaan (stuk tussen de Wonderwoods en de Van Zeijstweg) wordt hiervoor afgezet. De Croeselaan zelf wordt vooralsnog gewoon opengehouden voor doorgaand verkeer. De eerste 20 kilometer wordt het verkeer tijdelijk stilgezet (10 tot 15 minuten) zodat het peloton kan passeren. Na 20 kilometer splitsen de routes en vervolgen de deelnemers de tocht op eigen gelegenheid. We noemen dit een vrije toertocht. De impact voor bewoners en ander verkeer is hierbij minimaal. Meer informatie over de bereikbaarheid op zondag 14 augustus kan je hier vinden.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!