Bereikbaarheid Utrecht

Op 19 en 20 augustus komt de wielertop door Utrecht. Dit belooft een groot feest te worden. Het is een evenement in de openbare ruimte. Dit betekent dat het evenement impact heeft op de bereikbaarheid van gemeente Utrecht.

Zijn er specifieke parkeerlocaties beschikbaar tijdens La Vuelta?
Vanwege de afsluitingen en verwachte drukte adviseren we je om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Tijdens de eerste etappe is het niet mogelijk om te parkeren op de parkeerfaciliteiten Jaarbeurs en parkeergarage Croeselaan.

Wat valt er te doen rondom La Vuelta?
La Vuelta in Utrecht betekent niet alleen eind augustus een feestje bij de etappes. Het is een paar maanden lang feest in de stad. Rond de komst van La Vuelta is er van alles te beleven in de stad, zoals optredens, pubquizzen, wielercafés, het rondreizend fietsdorp Vuelta Fietshub en het NK slowbiking. Kijk voor alle activiteiten op www.vamosutrecht.nl.

Moet ik rekening houden met de bereikbaarheid van specifieke locaties?
Utrecht is tijdens het La Vuelta-weekend een stuk minder goed bereikbaar voor autoverkeer, vooral op 19 augustus. De routes van de etappes zijn afgesloten voor autoverkeer. De omleidingsroutes staan op borden en verkeersleiders helpen u. We adviseren rekening te houden met vertragingen en waar mogelijk te lopen of te fietsen. Te voet en fiets is de stad goed bereikbaar. Verder bevatten de overzichtstekeningen onderaan deze pagina de omleidingsroutes en afsluitingen. Daarbij wordt ook vermeld hoe lang de afsluitingen (naar verwachting) duren.

Heb je een andere vraag met betrekking tot de bereikbaarheid van je gemeente?
Het kan zijn dat jouw vraag hier niet tussenstaat en je deze ook niet in de FAQ kan vinden. Mocht dat het geval zijn, dan is de kans heel groot dat onze digitale collega Mell het antwoord wel weet.

Voor vragen over de bereikbaarheid van Rijnvliet en Dichterswijk kan je ook contact opnemen met Mell.

Extra informatie La Vuelta vanuit gemeente Utrecht
Op de website van de gemeente Utrecht is nog meer aanvullende informatie rondom La Vuelta in Utrecht te vinden.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!